A punt per a la 56ª edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

Este diumenge 11 de setembre Sueca tornarà a celebrar la cita amb què la capital riberenca posa punt i final a les seues Festes Majors cada any, el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. El passeig de l’Estació ja està a punt, un any més, per a rebre a tots els xefs que participaran en la 56ª edició d’este prestigiós concurs, el certamen gastronòmic degà a l’Estat espanyol que compta amb el patrocini de l’Agència Valenciana de Turisme de la Generalitat Valenciana i el Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València, València Turisme.

Vora quaranta restaurants es donaran cita en la final de la 56ª edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

Després d’una cuidada selecció a la qual han concorregut nombrosos i prestigiosos restaurants de tot el món, vora quaranta restaurants locals, valencians i d’àmbit nacional i internacional competiran el pròxim diumenge per fer-se amb el títol de la “millor paella del món 2016”. Enguany visitaran Sueca xefs vinguts de diferents ciutats com ara El Palmar, Alboraia, Còrdova, Madrid, Granada o Eivissa i també hi haurà participants d’altres països com ara els guanyadors de les respectives semifinals internacionals d’esta edició celebrades a Japó, França, EE.UU, o Austràlia. Si bé, però, en l’actual edició cal destacar sobretot la major representació suecana al certamen, en comparació amb edicions anteriors. Un total de cinc participants locals formaran part de la final del certamen: Els restaurants London, La Fi de la Fam, Sequial 20, el Bar-Restaurant Llopis i el Bar-Restaurant Nano.

Pel que fa als Paellers d’Honor, l’organització del Concurs ha decidit atorgar estos reconeixements honorífics a la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (CONHOSTUR), a la Xarxa de Centres de Turisme de la Comunitat Valenciana i a Rafael Blasco, cap de cuina i formador dels Centres de Turisme. A més, tot i que es reserva els noms, l’organització nomenarà també en esta edició dos nous ambaixadors de la paella valenciana al món.

Com cada any, s’espera una gran afluència de públic i una nombrosa representació de la societat civil suecana per al diumenge. La corporació municipal, encapçalada per l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, exercirà d’amfitriona a una cita a la qual també han confirmat ja la seua presència el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, la diputada provincial de Turisme i regidora de l’Ajuntament de Sueca, Pilar Moncho; la directora general de Política Agrària, Teresa Cháfer; la directora General de Vivenda, Rebeca Torró i alcaldes de la comarca i altres localitats veïnes, entre molts d’altres.

En esta 56ª edició, a més, el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca estrena nou lloc web. Una pàgina renovada i moderna, dissenyada per Socarrat Studio, on el visitant podrà trobar-hi tota la informació de la fase final del Concurs d’enguany, les semifinals prèvies realitzades arreu del món, o una entrevista exclusiva a l’actual guanyador del Concurs, Julián García, que va fer-se amb el reconeixement de cuinar la millor paella valenciana del món el 2015. També s’hi poden consultar les últimes notícies referents al Concurs, l’històric de guanyadors des dels inicis, allà pel 1961, i la recepta original de la paella valenciana de Sueca per la qual es regeixen els participants del Concurs.