Història

62 ANYS

ACTUALITZANT

LA TRADICIÓ

10 SETEMBRE

2023

Si heu arribat fins a ací és perquè coneixeu el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, però probablement no sabeu com va començar ni des de quan se celebra. Els seus orígens es remunten a 1961 a causa de el “boom” turístic i de concursos gastronòmics.
En aquesta època Sueca celebrava el 600 aniversari de la “Troballa de la Mare de Déu” i aprofitant l’ocasió, l’Alcalde de Sueca en aquell moment, Francisco Segarra Fabiá, va voler crear una festa dedicada a la paella. Així va nàixer la “festa de l’arròs” i com no podia ser d’una altra manera, va iniciar-se amb un concurs de paella valenciana a nivell nacional. La festa va començar a adquirir importància i en només 5 anys va ser qualificada d’interès turístic. Cada vegada se sumava més gent, fins al punt de ser 1.600 comensals l’any 1974.

L’any 1987 el Club de Caps de Cocina de la Comunitat Valenciana, la Associación de Cocineros y Reposteros de Valencia i la Federación de Cocineros y Reposteros de España van treballar en l’organització.

En 1990 trobem un altre punt d’inflexió important, atès que la participació s’estén a Europa, Amèrica i Japó, obrint les portes del concurs a l’àmbit Internacional. Consolidada la participació estrangera, es certifica la recepta oficial de la paella valenciana de Sueca com l’original i es declara Festa d’Interès Turístic Nacional.

Edicions Anteriors

Última edició