Triomf per al representant de l’Equador en la semifinal americana celebrada a Nova Jersey del *Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

El xef Humberto *Guallpa, acompanyat de Guillermo Vallejo, ha sigut el guanyador del segon Nova Jersey Paella Festival 2015, celebrat a Jersey *City (Nova Jersey) aquest cap de setmana. El prestigiós cuiner equatorià establit a Nova York tindrà la possibilitat de representar al seu país en la final mundial que se celebrarà a Sueca en 2016.

Nova York feia olor de paella valenciana aquest cap de setmana. A Jersey *City, ciutat veïna dins de la seua àrea metropolitana, s’ha celebrat la segona edició del Nova Jersey Paella Festival, del qual va resultar guanyador Humberto *Guallpa (a la dreta a la foto), prestigiós cuiner equatorià establit a Nova York, Xef Executiu del Restaurant Carrer *Dao a la ciutat dels gratacels. *Guallpa té una llarga i reconeguda trajectòria als Estats Units, i ha treballat en les millors cuines del país -Nova York Per se, Eleven Madison, Alinea de Chicago o Guy *Savoy a Las Vegas- al costat de cuiners de renom com Mario *Batali, Larry *Forgione, *Marcus *Samuelsson, *Rocco *Dispirito o Franklin *Becker. A *Guallpa li acompanyava Guillermo Vallejo (esquerra a la foto), *Executive *Sous Xef del *NYY *Steak Manhattan, el restaurant de l’equip de beisbol Nova York *Yankees a Manhattan.

Quinze cuiners competien per elaborar la millor paella valenciana a l’altre costat de l’Atlàntic, en una prova que servia de semifinal classificatòria per a la següent edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. Representants dels Estats Units, Espanya, Xile, Mèxic, Cuba, l’Equador i Portugal van elaborar les seues paelles sota l’atenta mirada dels nombrosos assistents a l’esdeveniment, celebrat enfront de l’ajuntament de Jersey *City, en plena *Groove *Street, una de les artèries principals de la ciutat.

El jurat l’integraven Jesús Melero i Josep *Cortell en representació del *Concurs Internacional de Sueca; el xef Diego de la Rosa, membre del consell assessor de Paella *for *the *World, institució organitzadora de l’esdeveniment dedicada a la difusió de la tradició culinària espanyola i mediterrània als Estats Units; el xef Serafín *Sarduy, restaurador i consultor culinari; i el xef Carlos la Creu, cuiner i columnista gastronòmic de prestigi.

L’esdeveniment va cridar l’atenció del públic nord-americà, que va demostrar molt d’interés per conéixer l’elaboració del nostre plat més internacional. “Hi ha molts tipus de paella, amb peix, mariscos, i amb altres tipus de carn, però jo preferisc la paella valenciana, de pollastre i conill.” explicava Josep *Cortell a la premsa local, molt curiosa amb els ingredients utilitzats. Un nou èxit de la difusió més enllà de les nostres fronteres que duu a terme el Concurs de paella de Sueca, el més antic i prestigiós del món.