El Restaurant L’Albufera aconsegueix el primer premi de la 55 edició del *Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

Es dona la circumstància que el cuiner guanyador, Julián García, repeteix el reconeixement a la ‘millor paella del món’ que ja va aconseguir en l’edició de 2013 representant a la Posada Real de Santa María.

El primer premi de la 55 edició del *Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, *celebrat hui, ha sigut finalment per al Restaurant l’Albufera, de Madrid. El cuiner Julián García, que ja va aconseguir aquest importantíssim guardó en l’edició de 2013 representant a la Posada Real de Santa María, i el seu jove ajudant, Luis *Borda, molt emocionat després de conéixer el veredicte, han aconseguit el reconeixement del jurat format en aquesta ocasió per: Pepe Sanchis, del restaurant Casa Pepe Sanchis, de Còrdova; Taitxí *Hayama, del restaurant *Ginza Espere, de Tòquio; *Nobue *Motai, del restaurant L’Almàssera, de *Kawagoe, el Japó; Enric Miquel Casado, director i promotor del Concurs entre 1995 i 1999; José Parra, cuiner jubilat, del restaurant *Saint Georges, de Narbona, França; *Akiko *Sagano, cònsol general adjunta del Japó; Rafa *Margós, de *Wikipaella, restaurant Les *Bairetas, de Chiva; i José Palacios, president de l’Associació Valenciana d’Empresaris de Restaurants, qui ha exercit de president del jurat.

El 55 *Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, patrocinat per l’Agència Valenciana de Turisme i el Patronat Provincial de Turisme “València, *Terra i Mar”, s’ha celebrat com és habitual al parc de l’Estació. Posteriorment, ha tingut lloc el lliurament de premis en una sala de la ciutat. Si el primer premi, entregat per l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, patrocinat per l’empresa Jet *Extramar i dotat amb un pergamí commemoratiu i 2.500 euros, ha anat a parar a Madrid; el segon premi, entregat pel diputat en el Congrés, Joan *Baldoví, i patrocinat pel Centre Universitari de Gastronomia i management culinari *GASMA de Castelló, dotat amb 1.500 euros i pergamí, ha anat a parar a Cullera, al .

El tercer premi, entregat pel regidor responsable del *Concurs, Vicent *Baldoví, i patrocinat per Sueca *Express, dotat amb 1.000 euros i pergamí, ha sigut per al Restaurant *Dixtinto, de Jaén.

Per part seua, en aquesta edició, com a novetat, s’ha entregat un premi a la millor paella cuinada per un restaurant estranger. El guardó, patrocinat per Estrella Galícia, ha sigut entregat per la diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho, i ha anat a parar a Alemanya, al Restaurant Picasso, d’Hamburg. Per part seua, el premi a la millor paella cuinada per un restaurant de la Comunitat Valenciana, entregat pel president de les Corts Valencianes, Enric *Morera, i el *showman *suecano, Eugeni Alemany, i patrocinat per Arròs La Fallera, ha sigut per al Restaurant *Altamira, de València.

Finalment, els cinc *accéssits han sigut atorgats pel jurat als restaurants: Barbados, de València; Casa Paella LTD, d’Austràlia, el gerent i el participant de la qual en aquesta edició, *Edrick *Corban-*Banks, ha sigut nomenat Ambaixador del *Concus de Sueca en el Pacífic; Bar Espanya, de *Sapporo, el Japó; *Eurest, de Madrid; i La Paella Ibèrica, de *Villefranche sud *Cher, França.

En el capítol d’autoritats han sigut presents l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; el regidor responsable del *Concurs, Vicent *Baldoví; el diputat en el Congrés, Joan *Baldoví; el president de les Corts Valencianes, Enric *Morera; la directora general de Política Agrària Comuna, Teresa Cháfer; la diputada autonòmica, Graciela Ferrer; els diputats provincials de Turisme, Pilar Moncho; Joventut, Esports i Igualtat, Isabel García; i Desenvolupament de l’Administració Electrònica, Iván Martí; una grandíssima representació de la corporació municipal de l’Ajuntament de Sueca i de la societat *suecana; així com la festera major, *Eila *Colomar, i la seua cort d’honor.

Els Paellers d’Honor han sigut enguany el president de l’Associació Gastronòmica Amics de la Cuina Gallega, José González *Solla, una de les màximes referències de la cuina gallega; el *showman *suecano, Eugeni Alemany; el prestigiós pastisser Paco Torreblanca, considerat un dels millors del món i un mestre en el treball del sucre i el xocolate; i el periodista, Julio Tormo. Per part seua, el prestigiós títol de Paeller d’Or ha sigut per al *reconocidísimo pintor, natural de Sueca, *Conrado Meseguer, qui ha servit també d’inspiració per a la paella decorativa que tots els anys realitza Teresa Roig.

L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, després de donar la benvinguda a tots els presents, ha assenyalat “l’orgull que sentim els *suecanos i *suecanas per dues fites que col·loquen a la nostra ciutat en el món quan arriba el mes de setembre: aquest *Concurs i la Mostra Internacional de *Mim. Som un poble festiu, ningú el dubta. Però contra el tòpic, també som un poble treballador i sacrificat. Hui hem vingut ací per a gaudir d’una bona paella, perquè res aconsegueix unir-nos més i fer més festa per als valencians i valencianes que una paella”. El regidor *resposable del *Concurs, Vicent *Baldoví, ha afirmat que “la paella està de moda. I és que aquest plat manté la seua forta arrel social per damunt d’altres costums, convertint-se en un referent de reunions familiars o d’amics, celebracions, etc. El *Concurs de Sueca aconsegueix que la paella siga coneguda a tot arreu, perquè és el plat més famós del món, i també el que més quilòmetres recorre. I aquest *Concurs ha aconseguit recórrer tots els continents i portar el nom de Sueca allí on va”. Per part seua, el president de les Corts Valencianes, Enric *Morera, ha definit hui Sueca “des de les vostres arrels, com la capital mundial de la paella. Des de les Corts Valencianes continuarem fent costat a aquests elements tan nostres que ens identifiquen i aconsegueixen unir als pobles”.