Tret d’eixida a la 59 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca des dels EUA

La capital americana Washington DC acull per quarta vegada la semifinal del certamen suecà als EUA

Sueca comença a coure la 59 edició del seu Concurs Internacional de Paella Valenciana molt lluny de casa, ni més ni menys que a l’altra part de l’Atlàntic. La capital americana Washington DC ha estat l’elegida per estrenar enguany el calendari de les fases internacionals del certamen gastronòmic degà de l’Estat espanyol amb la celebració de la 4ª edició de la semifinal d’EUA. La competició, que va tenir lloc este diumenge 19 de maig i ha comptat amb la col·laboració del Centre Espanyol de Washington i la Casa de València a Washington, s’ha emmarcat en la celebració del Paella Fest, un esdeveniment dedicat a la cultura i gastronomia espanyoles que va congregar més de 6000 persones.

Els concursants en la competició de xefs de l’autèntica paella valenciana, van venir des de Califòrnia, Leo Razo; de Carolina del Sud, Francisco López; Adán Ventura, de Texas; Luis Raúl Salgado, de Florida; Nicholas Pulleti, de Louisiana; Bernardo Pérez, de New Jersey; Jaime Pelayo, de Mèxic; Jesús Romero, de Los Angeles; Elisa María González, de New Jersey; Alejandro Aayon, de Virgínia i el valencià resident en Washington Danny Lledó, i Cesar Mayorga de Mèxic, per esmentar a alguns d’ells.

El guanyador de l’autèntica paella valenciana i medalla d’Or va ser Jaime Pelayo, xef representant de la Universitat Ana G Méndez i el seu Programa d’Arts Culinàries. El segon classificat i medalla de Plata, Bernardo Pérez, i la de Bronze va ser per a Danny Lledó, propietari també del Restaurant Slate.

En la categoria de paella lliure el guanyador va ser Danny Lledó, el segon lloc fou per a Cesar Mayorga, xef del prestigiós restaurant la Taberna del Alabardero i el tercer lloc per a Jesús Romero, propietari de Social Paella Catering de Los Angeles.

El mestre paeller Jesús Melero va oferir dos classes magistrals, una per als xefs assistents i una altra en el departament d’Arts Culinàries de la Universitat Ana G Méndez al seu Campus de Washington DC.

Tots, assistents, patrocinadors i cuiners, van coincidir a ressaltar la importància de promoure esdeveniments com estos que serveixen per a difondre l’autenticitat de les nostres cultures i tradicions culinàries.

 

Tercera semifinal digital

Paral·lelament, el certamen disputa la seua  tercera semifinal digital a les xarxes. El repte, que s’adreça exclusivament a cuiners professionals, consisteix en realitzar publicacions en el mur del grup de FacebookPaellas i Arrocesamb l’elaboració de la paella valenciana, pas a pas, valorant-se positivament la incorporació d’un vídeo i / o foto amb el cuiner, sempre amb l’etiqueta #concursodigitalpaella.

L’objectiu i el premi serà, ni més ni menys, una plaça directa en la gran final del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, que se celebrarà el pròxim 15 de setembre en la capital de la comarca de la Ribera Baixa. El repte va començar el dilluns, 3 de maig, i finalitzarà a les 24 hores del pròxim 31 de maig. El 3 de juny s’anunciarà el guanyador del concurs.