Sueca obre el plaç d’inscripcions per a la primera semifinal local del Concurs Internacional de Paella Valenciana

L’Ajuntament de Sueca obri aquest divendres, 22 d’abril, el termini d’inscripcions per a la primera edició de la semifinal local del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. El consistori convoca a la restauració local a la primera semifinal *suecana del certamen, que tindrà lloc dijous que ve 23 de juny, a les 12:00 hores, en la Platja de les Palmeres. Aquesta primera fase local del certamen se celebrarà per tant el mateix dia en què se celebra la Nit de Sant Joan, tot amb l’objectiu que aquesta jornada esdevinga un atractiu turístic més del nostre municipi. En les pròximes edicions, s’ha previst que es puga organitzar de manera rotativa també en les diferents platges de Sueca, al Perelló i el Mareny de Barraquetes. “L’objectiu d’aquesta semifinal és implicar als suecans en aquest prestigiós concurs gastronòmic que se celebra en la seua ciutat, el més antic de l’Estat espanyol, volem que la restauració local puga participar més directament en el certamen i alhora demostrar també que a Sueca fem unes magnífiques paelles valencianes” ha apuntat Vicent Baldoví, regidor responsable del concurs.

Podran participar, després d’una selecció prèvia, tots els restaurants i bars que ofereixen paella en el seu menú. La seua participació en el concurs significarà una oportunitat per a accedir a la final de la 56ª edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, que se celebrarà el pròxim 11 de setembre, de la mateixa manera que una bona part dels restaurants internacionals accedeixen a l’esmentada final, després d’haver aconseguit guanyar les respectives semifinals internacionals celebrades en diferents països.

Els interessats a participar hauran d’inscriure’s en una de les dues categories establides. L’organització del concurs diferenciarà dues modalitats, la categoria A, en la qual podran participar tots aquells establiments que tinguen llicència de Restaurant i els establiments que, malgrat no tenir-la, compten amb un servei diferenciat de bar i menjador o bé que en la seua carta ofereixen arròs i paella i la categoria B, en la qual podran participar tots aquells bars de Sueca, El Perelló i el Mareny de Barraquetes que ho desitgen. cal tenir en compte, no obstant açò, que solament podran optar a participar en la 56ª edició del concurs al setembre, els tres primers classificats de la categoria A i d’entre ells, el primer classificat participarà també com a jurat en la següent edició de la semifinal *suecana.

A aquesta fase local es podran inscriure un màxim de 25 participants, i per a poder celebrar-se finalment serà necessari un mínim de 10 concursants en la categoria A. En cas de no arribar al mínim d’inscrits, es realitzaria un sorteig entre aquells que hagen realitzat la seua inscripció en la categoria A per a seleccionar d’entre ells tres participants per al concurs de setembre. Les sol·licituds per a participar podran presentar-se des d’aquest divendres, 22 d’abril i fins al pròxim 20 de maig en el Registre General d’Entrada de l’Ajuntament de Sueca.

Representants del consistori s’han reunit fins a en dues ocasions, en els últims mesos, amb el sector *hostelero per a consensuar amb ells el plantejament d’aquesta primera semifinal local, escoltar els seus suggeriments i aportacions, per a fer d’aquesta semifinal un certamen a mesura de la disponibilitat i els interessos de la restauració local.

Les bases es podran consultar a partir d’aquest divendres en la pàgina web de l’Ajuntament de Sueca.