La paella valenciana de Sueca es consolida al Japó: El Chateo s’imposa a la tercera semifinal japonesa

El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca ha celebrat aquest cap de setmana la tercera semifinal consecutiva en el país nipó amb un èxit de participació i afluència sense precedents. La semifinal internacional del certamen, que s’ha celebrat en les instal·lacions del Toyosu Park, en la ciutat de Tòquio, ha reunit milers de persones que han fet llargues cues per a provar el plat més famós de la nostra gastronomia i ha despertat molt interès entre els mitjans japonesos, molts dels quals s’han fet ressò d’aquest esdeveniment gastronòmic celebrat fora de les nostres fronteres.
Aquesta tercera edició de la semifinal japonesa ha sigut la més nombrosa de totes les que s’han celebrat en el país. Un total de vint restaurants japonesos, dos més que l’any passat, han competit pel títol de la millor paella valenciana elaborada a Japó, respectant sempre els ingredients i la recepta oficial del plat protagonista del nostre certamen.

El jurat, presidit pel coordinador del Concurs Internacional, Jesús Melero, i format per experts gastronòmics japonesos i valencians, ha assegurat que aquesta ha sigut una semifinal molt competida i amb un alt nivell de restauració. El veredicte finalment ha donat el primer lloc del palmarès al restaurant El Chateo Guinza, que va resultar segon en l’edició de l’any anterior, i el segon i tercer lloc han sigut per al Bar Viva Tokio i Anokado Restaurant, respectivament, els tres de la ciutat de Tòquio.

Jesús Melero, amb l’equip d’El Chateo Guinza, guanyadors de la semifinal japonesa 2016

Com en la resta de les semifinals internacionals celebrades a tot el món, el premi dels tres guardonats significa un passaport directe a la final de la 56ª edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca que se celebrarà el pròxim 11 de setembre.

L’equip coordinador del concurs ha aprofitat la seua estada a Japó per a difondre i promocionar al màxim el nostre plat per excel·lència. Com és habitual, en les jornades prèvies, com en la resta de semifinals internacionals, el xef Jesús Melero ha impartit una classe magistral davant els participants i un públic nombrós per a mostrar-los la manera d’elaborar una autèntica paella valenciana. Així mateix, l’equip ha aprofitat l’ocasió per a presentar el concurs, les festes i els principals atractius de la nostra terra davant els mitjans japonesos, *touroperadores, agències de viatge i autoritats.

Classe Magistral de Jesús Melero el dissabte a Toyosu Park, Tòquio

El regidor responsable del Concurs Internacional, Vicent Baldoví, que ha seguit a l’equip que s’ha desplaçat fins a Japó, s’ha mostrat molt satisfet del magnífic acolliment del certamen. “He acompanyat a l’equip en anteriors edicions d’aquesta semifinal i puc donar fe de l’entusiasme amb que li’l prenen els japonesos. No obstant açò, aquesta tercera semifinal ha superat totes les nostres expectatives. La internacionalització d’aquest certamen és ja un fet i prova d’açò és l’èxit de participació i de públic i l’ampli desplegament mediàtic que ha seguit aquesta prova” ha afegit Baldoví. Amb aquesta semifinal, el concurs afronta la recta final de les eliminatòries internacionals prèvies al certamen. La pròxima cita internacional tindrà lloc a l’estiu, a Villafranche sud Cher (França).