Resultats de la Semifinal al Pacífic del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca celebra la seua primera semifinal en el Pacífic.
Jessica i Pablo Álvarez del restaurant Lady Paella Catering de Melbourne guanyen el primer premi de la semifinal celebrada a Tasmània (Austràlia)

Aquest dissabte, 2 d’abril, ha tingut lloc en Goaty Hill Vineyard, un prestigiós celler pròxim a la ciutat de Launceston (Tasmània, Austràlia), la primera semifinal del Pacífic del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca.

Edrick Corban-Banks, gerent de Casa Paella LTD, que va ser nomenat en l’última edició del certamen ambaixador del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, ha sigut l’encarregat d’organitzar la semifinal. Corban-Banks, que ha concursat tres vegades a Sueca, aconseguint en les tres ocasions un accèssit, ha estat mesos preparant la prova, amb un resultat òptim. Un total de dotze participants, tots australians a excepció d’un concursant de Nova Zelanda, s’han enfrontat amb les mateixes condicions que els concursants de Sueca al repte de cuinar una paella davant el nombrós públic assistent, més de 500 persones. L’únic canvi respecte al certamen que se celebra cada any en la capital de la comarca de la Ribera Baixa, originat per les mesures de seguretat del país de les antípodes, ha sigut la substitució de la llenya pel gas. Austràlia ix ara mateix d’un estiu molt sec i açò impedia l’ús de llenya en el camp.

L’organització va facilitar tots els ingredients als participants. A les 12:00 h. es va donar el senyal d’eixida i cap a les 14 h. ja estaven preparades les 12 paelles. Llavors va començar el torn del jurat, format pels crítics gastronòmics Nick Haddow i Matthew Evans; Nicky *Noonan, productora de safrà de Tasmània; Natasha Nieuwhof, gerent de Goaty Hill Vineyard; Edrick Corban-Banks, organitzador i ambaixador del concurs en el Pacífic i en representació del Concurs de Sueca, Pep Cortell, i Jesús Melero com a president. Com en la resta de proves del concurs, a l’hora de deliberar el jurat ha tingut en compte el punt de cocció de l’arròs, el gust, el color, la simetria dels ingredients i el punt de socarrat.

Després de moltes deliberacions es va fer públic el resultat. El triomf ha sigut en aquesta ocasió per a Jessica i Pablo Álvarez de l’empresa Lady Paella Catering, de Melbourne, mentre que Miguel Lattarulo i Jamie Cornwell, de Simply Spanish Tapes Restaurant & Bar, de Melbourne i John Allred i Roberto Giorgioni de Osteria del Bou, Wellington, Nova Zelanda, van aconseguir el segon i el tercer premi, respectivament. Els tres restaurants premiats, a més del premi en metàl·lic, podran participar en la final de Sueca el pròxim 11 de setembre.

En la jornada prèvia al certamen, Jesús Melero, coordinador del Concurs de Sueca i gerent del Restaurant Ri-Ra va impartir una classe magistral en l’Hotel Sebel de Launceston per a mostrar al públic assistent la manera d’elaborar una autèntica paella valenciana i per a oferir també als concursants els últims consells.

L’organització ha destacat l’alt nivell dels participants i com a curiositat ha assenyalat també que molts dels concursants tenen arrels familiars o són d’origen espanyol.