Presentada la 56a *edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca *amb el #*PaellaEmoji *com a protagonista.

En un paisatge idíl·lic, envoltats de camps d’arròs i en la *Muntanyeta *dels Sants de Sueca, ha tingut lloc aquest matí l’acte de presentació de la 56a edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, un certamen que des de 2014 celebra també semifinals prèvies en diferents països de tot el món.

L’acte ha servit també per a presentar la imatge gràfica que encapçalarà aquesta pròxima edició del concurs. 2016 serà l’any del #*PaellaEmoji, i el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca s’ha volgut bolcar de ple amb aquesta iniciativa, utilitzant-ho com a imatge principal per a la present edició.

El cartell, dissenyat un any més per *Socarrat *Studio, s’estructura, segons ha explicat Vicent Sanfeliu, Director d’Art de *Socarrat *Studio, sobre la base dels tres valors que enguany es volen transmetre: la imatge de Sueca com a capital mundial de la paella valenciana, representada per l’emblemàtica *Muntanyeta *dels Sants que apareix al fons; el color verd dels camps d’arròs, que s’ha virat a una tonalitat a l’estil ‘whatsapp’ que li dona un aire de modernitat i el fa més pròxim a les noves tecnologies; i un gran #*PaellaEmoji com a protagonista principal del cartell. Amb aquesta imatge, coneguda ja per tot el món, el Concurs vol aportar tota la seua força i presència internacional a la consolidació de l’autèntica paella valenciana a tots els racons (i dispositius mòbils) del món.

En l’acte ha pres la paraula també el regidor responsable del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Vicent *Baldoví, qui ha sigut l’encarregat de presentar les novetats, així com les fases internacionals que s’han programat en aquesta 56a edició. Tasmània (Austràlia), Tòquio (el Japó) i *Villefranche-sud-*Cher, del departament Loir-*et- *Cher, a la regió Centre de la Vall del *Loire (França) són els pròxims destins als que viatjarà la nostra paella en els pròxims mesos. A més, en aquesta edició s’ha celebrat també la primera semifinal americana del concurs que va tindre lloc el mes d’octubre passat a Jersey *City, Nova Jersey (els EUA). Com en els últims anys, els restaurants guanyadors en les diferents eliminatòries prèvies que se celebren en altres països tindran com a premi la invitació a participar en el concurs de Sueca que se celebrarà el pròxim 11 de setembre.

La diputada de Turisme, Pilar Moncho, que es dona la circumstància que és també regidor a l’Ajuntament de Sueca, ha assistit també a l’acte. Moncho ha assegurat que des de València *Turisme donaran suport a aquest concurs perquè “és una peça fonamental en la promoció i la consolidació de la paella valenciana i de l’arròs de València” ha assenyalat.

En aquest sentit, la titular de Turisme en l’ens provincial ha reconegut també que el certamen s’ha convertit amb el temps en un important esdeveniment gastronòmic no sols per a Sueca sinó per al conjunt de la Comunitat Valenciana.

El xef Jesús Melero, coordinador del concurs i representant de l’empresa Organitzadora de Concursos Gastronòmics Internacionals S.L. (*OCGI), l’encarregada d’organitzar les eliminatòries prèvies a l’estranger, ha destacat també “la bona faena i el gran equip que s’ha format, que ha aconseguit portar la paella i el nom de Sueca tan lluny” i ha continuat “la meua tasca és professionalitzar la paella, donar-li el prestigi i el respecte que es mereix. Estic orgullós de treballar per un dels plats més importants del món”.

L’alcaldessa de Sueca, , ha sigut l’encarregada de tancar les intervencions. La màxima representant del consistori *suecano ha volgut mostrar el seu agraïment, en nom de tot el poble de Sueca, a tot l’equip que hi ha darrere del certamen, “l’èxit i el prestigi que ha adquirit aquest concurs és mèrit de moltíssima gent”. Alhora, Tamarit ha afirmat també que els *suecanos “tenim el privilegi de ser el bressol i experts en aquest plat i la grandíssima sort de poder exportar-lo, i de portar el nostre nom sempre acompanyant-lo, reafirmant-nos en allò que som realment, la terra de l’arròs”. Igualment, *Baldoví també s’ha sumat als agraïments a “col·laboradors, patrocinadors, institucions i autoritats, professionals, mitjans de comunicació i tot l’equip humà que coordina el concurs, vosaltres sou l’ingredient principal del nostre certamen” ha afirmat. Els dos han aprofitat l’ocasió per a convidar al públic a gaudir del pròxim concurs que enguany també s’acompanyarà del *Firaarròs. El regidor de Turisme, Xavier Masó, ha sigut l’encarregat de presentar la tercera edició de la fira que en aquesta ocasió, com a novetat, comptarà també amb la programació de tallers, jornades de formació i *showcooking.

El concurs planteja la possibilitat de celebrar una fase eliminatòria local per primera vegada

En les últimes setmanes el consistori ha convocat als establiments de Sueca, el Perelló i el *Mareny, que ofereixen paella en el seu menú, per a convidar-los a participar en el plantejament d’una semifinal *suecana del concurs, per a consensuar-la amb ells, escoltar els seus suggeriments i aportacions i alhora sondejar també la seua intenció de participació. L’objectiu és, segons ha explicat *Baldoví, “implicar més els *suecanos, motivar-los i animar-los a participar i formar part d’aquest prestigiós concurs que se celebra al seu poble, que és a més el concurs gastronòmic internacional més veterà d’Espanya”.