Primera semifinal a Costa Rica

La primera semifinal a Costa Rica serà la que obrirà la 57 edició del Concurso Internacional de Paella Valenciana de Sueca el 2017. Tindrà lloc l’11 de març al Centro Kölbi de Parque Viva, a La Guácima, a escassos 50 kilòmetres de la capital San José. Ens hi convida al següent video Vicente Aguilar, valencià establit al país centre-americà i propietari del restaurant La Lluna de Valencia a San Pedro de Barva, que serà l’organizador d’un esdeveniment per al que s’esperen prop d’una vintena de participants.

Hi podràn concursar els xefs, cuiners i cuineres que ho sol·liciten, acreditant el seu exercici professional amb l’acreditació i recolzament d’algun hotel, restaurant o càtering. Com és habitual a les semifinals internacionals, el Concurs oferirà dues clases magistrales de paella valenciana, impartides pel Mestro Paeller Jesús Melero, organitzador internacional i membre del Jurat, i Vicente Aguilar del restaurant La Lluna de Valencia en dates prèvies a l’event.
Es facilitaràn tots els ingredients per a elaborar la paella: arròs, gentilesa del patrocinador internacional Arroz Tartana, les carns, espècies i llenya. També els útils imprescindibles per a la seva preparació, en un kit de paella que inclourà una paella, paeller amb potes, i una paleta.
Els participants a la semifinal rebràn un diploma acreditatiu de participació, i els tres primers classificats medalles d’or, plata i bronze.
A més, el primer premi guanyarà una plaça directa per a la Gran Final del Concurs Internacional de Paella Valenciana 2017 que es celebrarà a Sueca, València.