El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca suma nous reconeixements per la seua tasca en la promoció del plat

La Federació Empresarial d’Hostaleria Valenciana reconeix la trajectòria del certamen suecà

El Concurs de Paella Valenciana de Sueca està d’enhorabona. El certamen internacional gastronòmic degà a l’Estat espanyol suma, des d’este dilluns, un nou reconeixement per la seua tasca en la difusió del plat més famós de la nostra gastronomia. El concurs ha estat guardonat per la Federació Empresarial d’Hostaleria Valenciana (FEHV) per la seua tasca de promoció dels productes valencians.

El prestigiós certamen, que acumula vora una desena de premis i reconeixements nacionals i internacionals, ha guanyat amb el temps una gran projecció internacional. El certamen, que compleix enguany el seu 56é aniversari, ha aconseguit consolidar en els darrers anys un recorregut de semifinals arreu del món, totes elles amb un marcat caràcter divulgador i de reconeixement de la paella valenciana i la seua recepta original.

L’acte de lliurament dels premis de l’Hostaleria Valenciana 2016 va estar presidit pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig i inaugurat pel president de la FEHV, Manuel Espinar, qui en el seu discurs inaugural va reivindicar el paper de l’hostaleria valenciana com un sector clau de l’economia local, alhora que va reclamar també mesures per a recuperar la rendibilitat perduda en els temps de crisi.

L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i el coordinador del concurs, el xef Jesús Melero, van rebre el guardó de mans del vicepresident de la federació i president de l’Associació Valenciana d’Empresaris de Restaurants Federats, José Palacios i de la Diputada Provincial de Turisme, la suecana Pilar Moncho.

L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, que es va mostrar molt agraïda pel guardó, va voler fer palés també el seu agraïment per l’encomiable tasca de Jesús Melero i tot l’equip coordinador del certamen, així com de l’Ajuntament de Sueca i va aprofitar l’ocasió per convidar a assistir, a la pròxima edició del concurs, al president de la Generalitat, qui va acceptar gustosament la invitació alhora que va encoratjar tots els assistents a l’acte a conéixer el certamen suecà.

Els premis concedits per la FEHV tenen com objectiu reconéixer la tasca i la trajectòria de professionals, empreses i institucions que han contribuït a dignificar i millorar el sector hostaler valencià en dotze categories diferents entre les que es troben la fidelitat i el recolzament al sector, la innovació, el disseny, l’associacionisme o la promoció dels nostres productes i de la gastronomia, entre d’altres.

El coordinador del certamen internacional, Jesús Melero, ha rebut la Medalla de la ciutat de Villafranche-sur-Cher (França) pel seu treball en la difusió de la recepta de la paella valenciana

D’altra banda, la setmana passada, en la presentació de la primera semifinal francesa que es celebrarà el proper 24 de juliol a la ciutat de Villafranche-sur-cher, el xef i coordinador del concurs internacional, Jesús Melero i José López-Cordon, coordinador d’esta primera semifinal francesa del certamen i president de “Asso Concours International de Paella” (ACIP), van rebre la Medalla de la Ciutat de mans de l’alcalde de la ciutat, Jean-Claude Oton, també pel seu treball en la difusió del plat més famós de la nostra gastronomia.

L’acte, que va despertar l’interés de diferents mitjans de comunicació francesos, va comptar amb la presència d’autoritats locals i departamentals que van manifestar el seu suport i tot l’entusiasme  i la il·lusió depositada en esta primera semifinal que es celebrarà al país veí.

Sueca reforçarà la presència de la restauració local al Concurs Internacional

L’abast mundial del certamen suecà ja és un fet. El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca no té fronteres, no obstant això, el consistori s’ha obstinat en implicar més la restauració local en este certamen.

En este sentit, la pròxima final del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, que se celebrarà el pròxim 11 de setembre, comptarà amb la participació d’almenys quatre restaurants locals. L’organització del concurs, que havia plantejat la celebració d’una primera semifinal local i tot de manera consensuada amb els hostalers que se n’han volgut sumar, descarta la celebració enguany d’esta iniciativa, finalment. Conforme s’exposava a les bases, de no aconseguir un mínim de deu participants inscrits en la categoria A, l’organització plantejaria mitjançant un sorteig o per rigorós ordre d’inscripció, la participació d’estos restaurants en la final de setembre.

Així, amb el mateix objectiu d’implicar i promoure la participació dels suecans en el certamen, el consistori ha convidat els huit restaurants inscrits a participar en les dos pròximes edicions del concurs per recompensar també el seu interés.