El Restaurant El Tast de Paris guanya la semifinal francesa del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

El diumenge 24 de juliol va tenir lloc en Villefranche-sur-Cher la primera semifinal francesa del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. El certamen s’emmarcava en les activitats de les festes del canal de l’Ajuntament d’esta ciutat francesa i l’esdeveniment va estar organitzat per la Association ACIP i amb el patrocini del govern regional Centre-Vall de Loire. A més a més, es van realitzar prop d’una desena de paelles davant del nombrós públic assistent (més de 3.000 segons l’organització) a la manera tradicional del concurs de Sueca, a llenya i amb els ingredients típics: pollastre, conill, garrofó, bajoqueta i el principal, arròs bomba de la Fallera.
Els concursants es van enfrontar al repte de dominar el foc amb els utensilis cedits per Garcima, l’empresa valenciana número u en la fabricació de paelles, i que també patrocina el concurs de Sueca. Així mateix les espècies van ser proporcionades per Carmencita.

El jurat estava format per prestigiosos cuiners locals i regionals, entre ells Didier Clément, que compta amb un estrela Michelin; l’alcalde de la ciutat, Jean Claude Oton; la vicepresidenta de la regió, Christina Brown; periodistes gastronòmics, i el conegut cuiner valencià, Toni Montoliu. Jesús Melero, coordinador a Sueca, va fer el propi en terres franceses, a més de cuinar dues paelles perquè els concursants i el jurat pogueren saber el plat que s’esperava d’ells.

Després d’àrdues deliberacions del jurat, ja que el nivell mostrat pels participants va ser elevat, el resultat final va ser el següent:

· Primer premi, dotat amb 400€ pel Restaurant El Tast, de París; Matthieu Rovillon, cuiner, i Vicent Llorens, ajudant.

· Segon premi, dotat amb 250€ pel Restaurant El Fogón, de París; Alberto Herraiz, cuiner, i Thomas Castillo, ajudant.

· Tercer premi, dotat amb 150€ pel Restaurant A l’instant, de Bourges; Angelino Clemente-Rives, cuiner, i Mary Florian, ajudant.

L’empresa La Paella Ibérica, de José López-Cordón i Nathalie Bertheau (Fundadors d’ACIP) va realitzar per als assistents més de 1.000 racions de paella valenciana i mixta.