El Concurs Internacional de Sueca torna a atraure a milers de persones en la semifinal que ha celebrat al Japó

Milers de persones han acudit durant el passat cap de setmana a les instal·lacions de *Toyosu *Park, a la ciutat de Tòquio, per a presenciar la primera de les semifinals prèvies celebrades a l’estranger de la 55 edició del *Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. Com ja va succeir l’any passat, l’acolliment d’aquest esdeveniment gastronòmic fora de les nostres fronteres ha tornat a resultar tot un èxit de convocatòria i públic.

En aquesta primera semifinal han participat 18 restaurants del Japó, dos més que l’any passat, els quals han seguit el mateix procediment que se segueix en el *Concurs de Sueca per a cuinar una autèntica paella valenciana, respectant els ingredients de la recepta oficial del nostre certamen. El jurat, presidit per Jesús Melero, coordinador del *Concurs Internacional de Sueca, ha estat format pel president de l’Associació de la Paella del Japó, dos crítics gastronòmics japonesos, un empresari de l’alimentació japonés i un restaurador valencià. El guanyador d’aquesta semifinal ha sigut, per segon any consecutiu, el restaurant Bar Espanya, de *Sapporo; en segon lloc ha quedat el restaurant El Xatege *Guinza; i en tercer lloc, el restaurant Vidre, tots dos de Tòquio. Els tres han obtingut com a premi la invitació a participar en el 55 *Concurs internacional de Paella Valenciana de Sueca que se celebrarà el pròxim 13 de setembre.

1r lloc: Bar Espanya (*Sapporo, *Hokkaido)
2n lloc: El Xatege (*Ginza, Tòquio)
3r lloc: Vidre (*Ginza, Tòquio)

Enguany la semifinal s’ha avançat uns mesos respecte a l’any anterior per a acostar-la a la celebració de la *Golden *Week, una setmana de festa que se celebra al Japó. La regidor responsable del *Concurs, Teresa Ribes, que no ha pogut en aquesta ocasió assistir a la celebració de la semifinal per les seues obligacions laborals i per estar immersos en la campanya electoral, ha manifestat la seua “satisfacció perquè es mantinga tan visca la internacionalització del certamen”. Per part seua, Jesús Melero ha assenyalat “l’entusiasme amb el qual els japonesos acullen aquesta semifinal del *Concurs, la qual cosa s’ha notat en un augment en la qualitat dels concursants i en la dificultat del veredicte per part dels membres del jurat”.

Les 18 paelles cuinades pels participants en l’eliminatòria prèvia, de les quals es van obtindre unes 3.000 racions, es van repartir entre el nombrós públic assistent. El dia abans del certamen va tindre lloc una màster *class per als concursants a càrrec de Jesús Melero, qui els va explicar totes les claus per a l’elaboració del nostre plat més internacional.