El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, declarat d’interés turístic a Costa Rica

Després de l’èxit de 2017, per segon any consecutiu, l’exòtica Costa Rica ha acollit una de les semifinals del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. El certamen, que encara la recta final d’aquesta 58 edició, ha celebrat aquest cap de setmana la prova que s’ha consolidat en sols dues edicions com una festa gastronòmica mediterrània declarada d’interès turístic. La semifinal organitzada pel Restaurant La Lluna de València, ha tingut lloc aquest dissabte 28 de juliol, en la Rumba de Sant Antonio de Belén (Costa Rica).

La cullera del jurat internacional ha triat com a Millor Paella Valenciana de Costa Rica de 2018 l’elaborada pel xef Josep Pasqual Martorell de Do Pascualón – paelles a domicili a Costa Rica- seguida per la cuinada per Norlan Antonio Pavón, de Real Intercontinental San José Costa Rica; i la de Martha Rebeca Salazar, del Culinay Trainer School.

El mestre paeller Jesús Melero, novament, va descobrir els secrets millor guardats de l’elaboració del plat als participants en la cita. Els assistents van poder degustar-la i també altres plats i begudes típiques de la cuina espanyola. La festa es va convertir en una jornada molt concorreguda on no va faltar ni el bon menjar, ni tampoc la música en directe.

Melero va participar també en la gira mediàtica per algunes de les televisions principals del país, al costat del xef amfitrió, Toni Montoliu. Una vegada més, la paella del Concurs atreu totes les mirades i atenció per allà on passa.

Participants locals en la 58 edició del certamen

Amb una bona part de les semifinals internacionals celebrades, l’organització comença a definir ja els participants que competiran a Sueca, el proper 16 de setembre, per fer-se amb l’anhelat títol de la Millor Paella del Món de 2018.

Més enllà dels guanyadors de les semifinals internacionals que han aconseguit passar directament a la final, els representants del Concurs, obstinats a implicar als suecans en aquest prestigiós certamen, s’han reunit recentment amb representants del sector de la restauració local per definir la seua participació en la propera edició del Concurs.

Ca Agustí, Restaurant Llopis i Restaurant London seran, triats per sorteig, els tres establiments locals que s’enfrontaran a la resta de participants, en l’emblemàtic Passeig de l’Estació de Sueca.