El Concurs torna a cuinar paella valenciana a la Paella Party de la Marató de València

Por quart any consecutiu, el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca ha participat a la Paella Party previa a la Marató de València, una activitat dirigida als maratonians inscrits on reunirse, pasar-ho bé i fer la càrrega dels hidrats necessaris per a la prova del dia següent amb un bon plat de paella, que en València subtituïx la tradicional fiesta de la pasta que realitzen en altres carreres. Exhibicions de cuina, animació i música en directe a l’Umbracle de la Ciutat de las Arts i las Ciències esperaven als corredors el dissabte 18 a la Coca-cola Paella Party 2017.

El coordinador del Concurs, el xef Jesús Melero, va ser l’encarregat de realitzar les demostracions, cuinant diferents paelles (valenciana, del senyoret…) i fideuás, que van delectar els assistents en una jornada en la què va predominar el bon ambient i en la que no va sobrar ni un sol gra d’arròs. Totes les paelles i arrossos es feren en Arròs Tartana, l’arròs oficial del Concurs i de les seves semifinals internacionals, a més de la resta d’ingredients aportats per patrocinadors propis del Concurs, com els pollastres Cuk de Sada, o les espècies Carmencita.
S’ha de destacar, a més, l’apreciada visita del senyor Juan Roig, president de la Fundación Trinidad Alfonso que patrocina la carrera, que no va voler perdre’s ni un sol detall del que s’explicava, pujant fins i tot a l’escenari a provar les paelles del mestre Melero.

La Paella Party vol ser una plataforma des de la que donar a conèixer i destacar la qualitat i l’excel·lència de lacuina valenciana i dels seus productes, especialment de l’arròs. Durant l’event, i mentre cuinaba, Melero anava explicant el pas a pas de cada elaboració mentre a les pantalles (i als fullets informatius que es repartiren entre el públic) apareixien detallats els ingredients i les receptes de tres dels platos valencianos més coneguts: la Paella Valenciana, la Fideuà de Gandia, i l’Arròs del Senyoret.

Una jornada esplèndida on es donen cita la cultura, l’esport, i la millor gastronomia valenciana, en un ambient lúdic i un entorn singular.