El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca emprén el seu viatge més llarg

Presentada la 57ª edició del Concurs, que creix en destins internacionals i participants

Cinc seus internacionals confirmades, ni més, ni menys. La 57ª edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca certifica la consolidació de la seua internacionalització, el creixement i l’expansió del certamen arreu del món, així s’ha posat de manifest en la presentació de la nova edició en un marc incomparable, a la Muntanyeta dels Sants de Sueca. Costa Rica s’estrena com a seu en breu i repeteixen experiència el Japó, Austràlia, França i els Estats Units. A més a més, continuen també obertes les negociacions amb altres seus als Estats Units i a Àsia i també s’ha confirmat la celebració d’un Festival de Cuina Mediterrània a Nova Jersey, organitzat per la Fundació Paella For The World, en el que estarà representat també el certamen i on es farà entrega de les claus de la ciutat a l’alcaldessa de Sueca per reforçar els llaços de relació entre la ciutat nord-americana i la capital riberenca.

L’interés per acollir i participar en el certamen de Sueca augmenta de manera significativa en esta edició. L’organització s’ha vist abocada a augmentar el nombre de participants en la final, dels 35 de les darreres edicions fins a 40 vista la demanda, a tots els nivells, per formar-ne part d’este selecte concurs. Entre ells, ja hi ha confirmada la participació directa a la final, que es celebrarà el pròxim 10 de setembre, de quatre restaurants locals.

Corporació municipal Sueca i patrocinadors del Concurs 2017
Cartel-CONCURSO-57-SUECA-2017

 

“En el món de les xarxes, que no en coneix de barreres, ni de fronteres, ens arriben missatges de totes parts del món, acomboiats pel Concurs. Els mitjans internacionals també se’n fan ressò de l’arribada del nostre concurs als seus països i ho fan amb nom i cognoms, el Concurs de Sueca” ha afirmat l’alcaldessa, Raquel Tamarit, tot assegurant que la ciutat de Sueca va aconseguint la mateixa popularitat que la paella per tot arreu.

“Willi Fog, aquell dibuixet inspirat en la novel·la de Julio Verne, va estar el primer en fer la volta al món i vos assegure que nosaltres portem el mateix camí. Ni el bagul de la Piquer va fer la meitat de quilòmetres dels que farà el nostre Concurs” ha assegurat amb ironia Vicent Baldoví, regidor titular del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca i ha continuat “i ho fem amb una missió ben definida: No solament amb l’objectiu d’exportar el nostre plat estrela, sinó amb la intenció també de donar a conéixer al món sencer la nostra cultura, els nostres productes i el nostre tarannà de gent acollidora, per promocionar la nostra terra a tots els racons del planeta”.

Vicente Sanfeliu, de Socarrat Studio, l’equip encarregat de la imatge gràfica del certamen, ha aprofitat l’ocasió per presentar el nou cartell anunciador de la 57ª edició del Concurs així com les adaptacions del disseny a les respectives semifinals internacionals programades. Segons ha explicat, el cartell vol posar tots els focus sobre els ingredients originals del plat més internacional dels suecans i els valencians. “D’esta manera, es vol reivindicar la recepta tradicional i genuïna de la paella valenciana i difondre’n la seua autenticitat. Es tracta de fer extensible una reivindicació local a nivell universal” ha apuntat.

Presentació 57 CIPVS

La diputada Provincial de Turisme, Pilar Moncho, també ha insistit en l’autenticitat de la paella valenciana i ha destacat la tasca pedagògica que du a terme l’equip del certamen, tot felicitant-los pel seu treball que comptarà sempre amb el suport del Patronat de Turisme de València, segons ha afirmat. “Que este concurs gastronòmic que s’organitza des de Sueca estiga dedicat a la paella no és casual. Este certamen té com ingredient principal a l’arròs i està lligat directament a la nostra terra, per tant, ens situa en el mapa no només per la nostra gastronomia, sinó també pel nostre paisatge i a més per la nostra manera de menjar i de viure, eixe ‘living’ pel que tant ens envegen” ha conclòs Moncho.

La presentació de la nova edició ha comptat també amb la participació del mestre paeller i coordinador gastronòmic, Jesús Melero qui ha assegurat que ho tenim fàcil amb la paella. “La paella està reconeguda com un dels cinc millors plats del món i els competidors són el burrito, la pizza o l’hamburguesa… Ni punt de comparació” ha reblat.

Costa Rica, seu de la primera semifinal internacional

El pròxim dissabte, 11 de març, Costa Rica obrirà la 57 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. La primera semifinal internacional tindrà lloc al Centre Kölbi de Parque Viva, a la Guácima, a escassos 50 quilòmetres de la capital, San José.

Vicente Aguilar, valencià establit al país centre-americà i propietari del restaurant La Lluna de València a San Pedro de Barva, serà l’organitzador de l’esdeveniment, per al qual s’esperen prop d’una vintena de participants.

Com és habitual a les semifinals internacionals, el Concurs oferirà dues classes magistrals de paella valenciana, impartides pel Mestre Paeller Jesús Melero, organitzador internacional i membre del jurat, i Vicente Aguilar, del restaurant La Lluna de València, en dates prèvies a l’esdeveniment. Com sempre, es facilitaran tots els ingredients per a elaborar la paella: arròs, gentilesa del patrocinador internacional Arroz Tartana, les carns, espècies i llenya. En el mateix emplaçament es celebrarà el primer festival de food trucks a Costa Rica que servirà de marc gastronòmic a la semifinal, on hi ha prevista la participació d’entre 15 i 20 furgonetes.