El Concurs de Sueca aconsegueix el reconeixement a la paella valenciana per part de l’Assemblea Legislativa de Nova Jersey

Sueca, 01/10/2014

El passat 9 d’octubre, l’Assemblea Legislativa de Nova Jersey (els Estats Units) declarava el dia 25 d’octubre com el Dia de la Paella, a proposta de la Paella *for *the *World, una institució sense ànim de lucre els objectius del qual se centren en la celebració d’actes als EUA relacionats amb les tradicions culinàries hispanes i el consum de la dieta mediterrània. Aquest important reconeixement a nivell internacional lloa, una vegada més, el treball que realitza durant tants anys el *Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca en la promoció per tot el món del nostre plat més autòcton i, alhora, universal. La declaració del 25 d’octubre com a Dia de la Paella suposa un fet sense precedents en la història d’aquest país americà, així com, evidentment, una gran victòria per a la gastronomia i cultura valencianes i, en particular, *suecanas. A més, suposa un reconeixement a la labor duta a terme pel *Concurs Internacional de Sueca, especialment en la passada edició, com a pioners en la croada d’aconseguir el reconeixement i la difusió, més enllà de les nostres fronteres, del millor de la nostra gastronomia.

En l’acta de l’Assemblea del passat dia 9, es recull el reconeixement a aquest plat, “originari de les proximitats del llac de l’Albufera”, afigen. Així mateix, s’explica l’interés mostrat per aquesta ciutat estatunidenca, en la qual habita una gran colònia de ciutadans hispans, i en la qual existeix una gran nombre d’associacions i clubs nascuts al voltant de la cultura espanyola.

Amb aquests precedents, el pròxim 25 d’octubre, Dia de la Paella, Paella *for *the *World i *the Nova Jersey *Restaurant *Association han organitzat el Nova Jersey Paella Festival amb una sèrie d’actes i activitats entre les quals s’inclouen tallers oferits per caps de cuina espanyols, que cuinaran l’autèntica paella valenciana, i tastos de vins, d’olis d’oliva i d’altres productes relacionats amb la paella i la dieta mediterrània. Així mateix, es premiarà a estudiants de gastronomia, i es realitzaran homenatges a crítics gastronòmics i xefs.

“Des de la Regidoria responsable del *Concurs ens hem posat en contacte amb aquesta associació per a mostrar-los la nostra total col·laboració, suport i ajuda en la realització de tota mena d’esdeveniments que tinguen com a protagonista a la paella. Ells, per part seua, s’han mostrat encantats d’estrényer relacions i han expressat l’honor que els suposaria col·laborar en el nostre prestigiós *Concurs”, ha explicat la regidor responsable del certamen, Teresa Ribes.

Les Províncies València Plaza