El Concurs de Paella Valenciana de Sueca, un atractiu per a la promoció de les marques alimentàries

Tots volen formar-ne part. El Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, que arriba enguany a la seua 57ª edició, ha assolit entitat amb el temps, tant que són molts els noms comercials que s’interessen per alinear-se amb un dels certàmens gastronòmics més importants de l’Estat espanyol i amb més renom a nivell internacional.

El prestigiós certamen gastronòmic suma nous patrocinadors en cada edició

L’últim ha estat Carmencita, una reconeguda marca valenciana d’espècies i condiments, líder en el mercat espanyol del sector alimentari, amb més de 700 referències i present en més de 50 països. L’empresa va començar com un xicotet negoci familiar i, hui en dia, ha esdevingut tot un referent en el seu àmbit que no para de créixer, amb noves gammes i condiments, sempre a partir de mescles pròpies, i treballant en la investigació i el desenvolupament de noves ajudes culinàries que aporten sabor de la manera més senzilla.

Carmencita aportarà els seus productes als participants de totes les semifinals internacionals i de la final del Concurs i també en altres esdeveniments promocionals del certamen.

Des de l’organització del Concurs de la capital riberenca, el regidor responsable del certamen, Vicent Baldoví, insisteix: “el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca ha arribat fins on ha arribat i continua creixent, gràcies al suport incondicional dels patrocinadors que a més de col·laborar econòmicament o en espècie en el certamen, aporten renom a l’esdeveniment gastronòmic”.

En la firma del conveni, el seu responsable de Relacions Externes, Juan Carlos Escandell, ha afirmat que és tot un honor per a Carmencita unir-se a este reeixit certamen que se celebra arreu del món. “No es comprendria una bona paella valenciana sense el seu safrà i el pebre roig. Carmencita i el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca són dos entitats històriques i reconegudes en la cuina de l’arròs i és perfecte que puguen anar de la mà, a partir d’ara, en la promoció del plat més universal dels valencians” ha afegit Escandell.

El Concurs celebrarà la seua final el pròxim 10 de setembre a l’escenari habitual, al Passeig de l’Estació de Sueca. En el camí a la final, però, s’han programat diferents fases semifinals internacionals. El Concurs ve de celebrar la seua primera eliminatòria a l’exòtica Costa Rica, que s’estrenava com a seu en esta edició, i en només uns dies viatjarà de nou, i per quarta vegada consecutiva, a Tòquio (Japó). La semifinal nipona s’emmarcarà en el festival de paelles “Che que bo”, de llarga tradició en el país, on a més de la semifinal japonesa s’han programat també actuacions folklòriques, música en directe i, fins i tot, un concurs de paelles d’àmbit local.

Les marques valencianes es bolquen en el certamen

El nombre de partners creix any rere any. Són nombroses les marques alimentàries valencianes que volen sumar-s’hi al nom del Concurs, tot un símbol de la identitat i la gastronomia valenciana, avalat per una llarga trajectòria i un èxit comprovat pel ressò popular i mediàtic que obté en cada edició. La col·laboració amb algunes com La Fallera, Sada, Garcima, Oliespal, Bocopa, Alabau Frutas y verduras o Jet Extramar ja hi ve de temps. A més a més, també hi participen d’altres entitats comercials espanyoles i internacionals com ara Estrella Galicia o Cabreiroa.