Tot a punt per a la 57ª edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

La 57a edició del certamen amplia a 40 el nombre de places per a concursants vist l’interés en participar-hi

Sueca es prepara per un dels caps de setmana més intensos de l’any. El pròxim diumenge, 10 de setembre, la capital de la Ribera Baixa donarà a conéixer el nom del restaurant guanyador del títol de Millor Paella Valenciana del Món de 2017. 41 participants (40+1 guanyador de la primera semifinal digital del Concurs) competiran per fer-se amb l’or del concurs gastronòmic degà a l’estat espanyol que compta amb el patrocini de l’Agència Valenciana de Turisme i el Patronat de Turisme de la Diputació de València València Turisme.

L’interés per participar-hi és creixent en cada edició, este és el motiu pel qual l’organització ha decidit ampliar el nombre de places de participants de les 35 dels darrers anys a les 40 actuals. Després de les nombroses semifinals internacionals celebrades i d’una acurada selecció, per part de l’organització, de totes les sol·licituds d’inscripció rebudes, el pròxim diumenge es donaran cita al cor de la Ribera concursants vinguts de totes parts del món com ara Japó, Perú, Mèxic, Austràlia, Costa Rica, França o els EE.UU., però també reconeguts restaurants de la geografia valenciana i una representació del sector de la restauració local.

Els guardons a les millors paelles es repartiran de la següent manera: primer, segon i tercer premi a més d’un màxim de cinc accéssits, i tres premis especials, a la millor paella realitzada per concursant de la Comunitat Valenciana, a la millor paella realitzada per concursant de fora de l’Estat espanyol i a la millor paella realitzada per concursant local.

El certamen retrà homenatge pòstum a l’artista i fill predilecte de la ciutat Conrado Meseguer

A principi de gener de 2017 es coneixia la notícia de la mort de l’artista i fill predilecte de la ciutat, Conrado Meseguer, un dels pintors locals més reconeguts de tots els temps popular sobretot per les seues obres al·legòriques d’escenes valencianes. L’Ajuntament de Sueca ha volgut retre-li homenatge en esta 57a edició del certamen i el comité organitzador ha editat per este motiu, a instància del consistori, una litografia reproduint un quadre del pintor que representa un dia de treball al camp i la confecció d’una paella, i que porta per títol Preparant la paella per als segadors de la sèrie Als que sentiren la terra, per obsequiar a totes les persones assistents a la cerimònia del lliurament de premis. El quadre original ha estat cedit per la Mútua Arrossera d’Assegurances per a la seua reproducció.

La xef d’una estrella Michelin, un ambaixador del Concurs a l’estranger i un ex-membre de l’organització del certamen, Paellers d’Honor 2017

En el capítol de Paellers d’Honor, enguany l’organització del Concurs ha decidit que estos reconeixements recaiguen en María José San Román, xef del Restaurant Monastrell amb una estrella Michelin; Rodolfo González-Almaguer, de Paella for the World Foundation i Enric-Miquel Casado i Navarro, qui ha estat lligat històricament al certamen en el qual ha participat com a coordinador, presentador i jurat, en anterior edicions, a més d’estar membre del comité assessor del 50 aniversari del Concurs.

Una nombrosa representació de la societat civil suecana, així com la corporació municipal, encapçalada per l’alcaldessa, Raquel Tamarit, assistiran a esta edició, a la qual han confirmat també la seua presència nombrosos diputats provincials, alcaldes d’altres poblacions de la comarca i representants de sindicats agraris, entre d’altres.