Sueca exporta en Fitur la seua Marca Turística i excel·lència arrossera a través del Concurs Internacional de Paella Valenciana

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, i la regidora de Turisme i responsable del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, Manoli Egea, han sigut els encarregats de presentar el passat dijous en la Fira de Turisme Internacional (Fitur) la Marca Turística de la ciutat, amb la qual es pretén enaltir diferents aspectes del seu valor patrimonial, artístic, cultural, històric, natural i, per descomptat, gastronòmic.

Tot això queda reflectit en cadascuna de les lletres que conformen el nou disseny, lletres que que han sigut creades exclusivament per a la Marca Turística de Sueca. “En ella hem volgut que estiga representat un turisme de qualitat en el qual cobra protagonisme la nostra excel·lència arrossera, gràcies al plat més universal, la paella, i al títol que ens identifica com a ‘Ciutat Arrossera d’Espanya’; a més de la variada oferta gastronòmica i cultural que ofereix Sueca, i el caràcter lluitador, i al mateix temps acollidor, de la nostra ciutat; entre altres aspectes a remarcar”, ha assenyalat, la regidora de Turisme, Manoli Egea.

Per la seua part, l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha explicat que la pretensió de la creació d’esta Marca Turística ha sigut la de “definir en un disseny, una tipologia de lletres específica i uns colors representatius, el més característic i exportable de la nostra ciutat: com ara la paella i el nostre Concurs Internacional, la Mostra Internacional de Mim, els nostres cítrics o el Modernisme del nostre patrimoni. A més, volem reflectir, a través del disseny i els colors triats, el nostre caràcter plural, igualitari, acollidor i obert”. Així mateix, l’alcalde ha assenyalat que l’objectiu del disseny és enviar un missatge sobre el que és la nostra ciutat i tot el que pot oferir; així com una benvinguda per a tota aquella persona que vulga vindre a visitar-nos.

Presentació cartell 61 Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca
A més de la presentació de la Marca Turística, la presència del nostre municipi en Fitur ha servit, com en anteriors ocasions, per a donar a conéixer el cartell de l’edició 61 del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, que se celebrarà l’11 de setembre.

Després de la irrupció de la pandèmia, que va obligar a cancel·lar la esperada  edició número 60 i a haver de posposar a 2021 la celebració de la 60+1, des de la Regidoria responsable del certamen es van posar a treballar per a començar a definir el disseny de l’edició del setembre vinent, la qual serà també molt especial per tot l’esdevingut. Un disseny que ha donat protagonisme, en esta ocasió, a la importància de les figures geomètriques.

“El nostre Concurs, considerat per tots com un dels més importants de quants se celebren a nivell mundial, per la seua història i repercussió, mereix un disseny a l’altura del seu valor. Enguany, a més, hem volgut remarcar totes les celebracions que va acollir València durant 2022: com a Capital Mundial del Disseny o Capital Europea del Turisme Intel·ligent, o com a seu de l’Any Berlanga i de la Gala de  Presentació de la Guia Michelín Espanya-Portugal 2022, entre molts altres esdeveniments. Per descomptat, entre tots ells havia d’estar també el nostre Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca i la nostra ciutat, com a capital mundial de la paella”, ha explicat la regidora responsable del certamen, Manoli Egea.

L’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, ha volgut felicitar a tot l’equip de persones que fan possible la celebració del nostre esdeveniment més internacional, el concurs degà de tots els certàmens gastronòmics que existeixen: “Quan es parla del plat més internacional de tots els valencians i valencianes, és inevitable pensar en Sueca, perquè la nostra ciutat sempre ha portat la bandera allà on ha acudit, a nivell mundial, en la defensa de la nostra cuina més típica, de la paella, en este cas, de la del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. Per això, vull des d’ací convidar a totes les persones que vulguen participar, o acudir com a espectadors, al fet que vinguen a acompanyar-nos; amb la confiança que la situació sanitària siga molt més positiva per a tots en setembre. Allí, un any més, els millors cuiners del planeta posaran tot el seu esforç i afecte a cuinar la ‘millor paella del món’”.

Així mateix, l’alcalde de Sueca ha remarcat que l’Ajuntament no recularà mai en el seu esforç de treballar perquè el certamen perdure en el temps i aconseguisca superar-se, mantenint el nivell i la qualitat que li acrediten, edició rere edició, com un dels millors de quants se celebren a nivell mundial.

A més de la presentació del cartell, Sueca va oferir un showcooking sobre com es cuina la paella segons la recepta del nostre certamen. En este cas, van ser els guanyadors del premi a la Millor Paella Cuinada per Concursant Local en l’última edició, José Luis Moya i Sabrina Giménez, del Restaurant Fernandet, els encarregats de realitzar-lo davant el públic present en Fitur.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va mostrar també el seu interés per conéixer com es cuinava l’autèntica paella del certamen de Sueca acostant-se fins al lloc on s’estava realitzant el showcooking. Prèviament, el president de la Generalitat havia visitat l’estand de Sueca, acompanyat pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; el president de la Diputació de València, Toni Gaspar; i el diputat provincial de Turisme, Jordi Mayor.